Tips voor het verkopen van jouw website


tips voor het verkopen van jouw website


Tijd voor een nieuwe uitdaging? Verkoop jouw e-commerce website via Markthandel.nl. Heb je plotseling een nieuwe baan aangeboden gekregen die je online bedrijf in de weg staat? In dit artikel geven wij een aantal handige tips die het makkelijker maken om jouw website te verkopen voor de beste prijs.

Hoe lang duurt het om een website te verkopen?De meeste website makelaars en marktplaatsen hebben een actieve aanbiedingsperiode van 30-180 dagen. Maar dat betekent niet dat je website verkocht is binnen enkele maanden of weken.

Je kunt de verkoop van een website op veel manieren vergelijken met een start-up exit of de verkoop van een huis.

Je moet de tijd investeren om jouw website naar zijn hoogtepunt te brengen. Het belangrijkste tijdens het verkopen van jouw website is data. Hoeveel bezoekers heeft de website (organish), wat is de maandelijkse omzet, hoeveel winst maakt de website per maand?

Hoe beter de website of webshop hoe sneller je de kans hebt om de site te verkopen. Zorg er dus eerst voor dat je alle informatie bij elkaar hebt gezocht die belangrijk zijn voor het verkopen van je site.

Vervolgens kan je een gratis advertentie plaatsen op Markthandel.

Financiële en bezoekersaantallenNiemand gaat investeren in een bedrijf dat geen bewijs heeft van zijn financiën en activa. Als een van jouw online bedrijfsmiddelen organisch verkeer of een sociale media-aanhang is, onderneem dan stappen om dit goed te documenteren.

Houd er rekening mee dat marktplaatsen en makelaars maandenlang geverifieerde financiële en verkeersrapporten nodig hebben.

Zorg er dus voor dat je Google Analytics of een alternatief op je website hebt geïnstalleerd. Verkooprapporten kunnen doorgaans gewoon vanuit elke e-commercetool worden geëxporteerd en zijn minder een probleem.


Weet wat uw site waard isOm te voorkomen dat je veel verliest, moet je goed weten wat jouw website waard is. Voordat je de trekker overhaalt en jouw website te verkopen, moet je een globaal idee hebben van wat het zou kunnen opleveren.

Meestal ligt de waarde in een bereik tussen 15-30 keer uw maandelijkse winst (of 1-3 keer uw jaarlijkse winst). Over het algemeen kun je dit aantal berekenen aan de hand van het gemiddelde over de afgelopen 12 maanden.

De gemiddelde prijs voor verkochte websites in 2022 varieerde van 2,2 tot 2,9 keer, afhankelijk van de branche en cijfers.

In het kortWanneer je jouw website online verkoopt, is het essentieel om goed te weten wat je wilt en wat je wilt hebben voor je site. Zorg dat je zelf een duidelijk beeld hebt zodat de kopende partij alle informatie krijgt die zij opvragen.

Wees geduldig, investeer in jouw website en verbeter deze zo veel als je kunt. Breng jouw potentiële kopers in kaart en leer hun taal spreken.

Kies ten slotte het juiste platform voor jouw bedrijf en maak een vermelding die zich richt op de belangrijkste verkoopargumenten van de site. Plaats naast je advertentie op Markthandel.nl ook de ad op meerdere platformen zodat je meer kopers kunt bereiken.