Online kopen en verkopen van tweedehands kleding


online kopen en verkopen van tweedehands kleding


Tegenwoordig lijkt het net alsof iedereen gebruikte kleding online verkoopt. Je kunt namelijk best wat geld verdienen en je ruimt ook nog eens lekker je kast op. Heb je hulp nodig of wil je wat tips ontvangen van Markthandel.nl hoe je het beste je 2e hands kleding kunt verkopen on onze site? Je leest het in dit artikel.

Welke artikelen kan ik verkopen?De kans is groot dat je ooit de kleding die je verkoopt leuk vond - zo zijn ze in je kast terechtgekomen! Maar één "slecht" stuk kan klanten voorgoed afschrikken. Denk er over na; als een van je artikelen aan flarden en vlekken is, kunnen potentiële klanten twijfels hebben over de kwaliteit en staat van alle kleding die je wilt verkopen.

Bekijk de onderstaande lijst. Als je kledingstuk in een van deze categorieën valt, zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om te verkopen. Als het item uniek of vintage is, dan is er altijd wel vraag naar jouw kledingstuk zolang het nog in goede staat is.

Het kledingstuk is beschadigdZoek naar vlekken of andere beschadigingen op het kledingstuk. Is het artikel beschadigd? Dan zou je de schade moeten fotograferen en beschrijven, anders kan dit in de toekomst lijden tot ontevreden klanten.

Het kledingstuk is merkloosHoewel je misschien een coole vintage of unieke boetiekitems hebt om te verkopen, kan merkloze kleding een uitdaging zijn. Klanten kunnen je kleding niet passen voordat ze ze hebben gekocht, dus meestal zijn ze meer geneigd om merken te kopen waarmee ze bekend zijn.

Als je artikel niet in de bovenstaande categorieën valt, maar in plaats daarvan aan een of meer van de volgende criteria voldoet, is het waarschijnlijk goed om te verkopen:

Nieuw met tags / doos of "als nieuw" staatKlanten zijn dol op nieuwe of 'zo goed als nieuwe' artikelen die ze voor minder geld kunnen krijgen dan ze in de winkel zouden uitgeven.
Huidige stijlen (nog steeds verkrijgbaar in de winkels)

Onze bezoekers zijn altijd op zoek naar de nieuwste stijlen, of een "klassiek" stuk dat ze anders naar de winkel zouden gaan om te kopen. Sommige items waar altijd veel vraag naar is, zijn onder meer Madewell-kleding, Chelsea-laarzen, jumpsuits in utilitaire stijl, losse/rechte jeans en athleisure-sets.

Merknaam versus boetiekHet online verkopen van jouw kleding heeft een groot nadeel, klanten kunnen jouw artikel niet passen en kunnen ze het ook niet retourneren als het niet past. Om die reden geven kopers de voorkeur aan merkkleding, waar ze bekend zijn met maatvoering en kwaliteit.

Unieke noviteiten & vintageHoewel merknamen doorgaans het gemakkelijkst te verkopen zijn, houden klanten ook van unieke vintage stukken die ze nergens anders kunnen vinden. Breng de magie van de kringloopwinkel naar hen toe door uw speciale stukken op te sommen.


Kleding verkopen op Markthandel.nlVia Markthandel.nl is ook uitermate geschikt om jouw tweedehands kleding te kopen en verkopen. Met duizenden bezoekers per maand bieden wij jou een kosteloos platform aan waar je advertentie kunt plaatsen voor je kleding. Kies voor een passende rubriek, schrijf een mooie advertentietekst en upload een aantal scherpe foto's van jouw artikel. Binnen no-time zul je reacties ontvangen van potentiele nieuwe klanten die net dat ene kledingstuk zochten.